تاریخچه سرقت و علل و انگیزه آن

تاریخچه سرقت و علل و انگیزه آن

عنوان: تاریخچه سرقت و علل و انگیزه آن
قالب بندی: WORD
تعداد صفحات: 23
این تحقیق با موضوع سرقت بوده و به بیان تاریخچه ، علل ، عوامل و انگیزه انجام آن می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته حقوق و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
چکیده
سرقت از با سابقه ترین جرایم بشری است که درجامعه های مختلف به شیوه های گوناگون دیده می شود این پدیده درطول زمان دستخوش دگرگونیها وتغییرات زیادی شده اما تنها چیزی که از بدو پیدایی وشکل گیری آن تا کنون ثابت مانده زشتی ومذموم بودن ماهیت آن است.
با گذشت زمان شیوه ها وروش های سرقت ،نوع اموال واشیاء مسروقه ووسایل وابزار مورد استفاده برای ارتکاب سرقت تغییر یافته، به طوری که امروز برخی از سارقان ازآخرین تکنیکها وتکنولوژیها برای پیشبرد کارخود استفاده می کنند به همین لحاظ شیوه مقابله وروشهای برخورد با آنها متناسب با دگرگونیهای سرقت متحول شده است به تعبیر دیگر چون درعصرما موارد و وسایل گوناگون سرقت وگرایش به آن تغییر یافته،مقابله با آن نیز دشوار تر شده است.
سرقت يک پديدهي اجتماعي است و يکي از قديميترين جرايم عليه اموال و مالکيت بهشمار ميرود. و بيشتر شهروندان عادي کشور از آن متضرر ميشوند. به موازات افزايش آمار سرقت در کشورهاي مختلف، در کشور ما نيز آمار ارتکاب سرقت رو به افزايش است که پيامدهاي آن سبب متزلزل شدن امنيت داخلي، بالا رفتن هزينههاي توليد، از بين بردن انگيزههاي کار، تلاش و سرمايهگذاري در کشور، مصروف نگهداشتن بخشي از نيروهاي امنيتي که عوامل اين پديده را ميتوان چنين برشمرد: عامل اقتصادي، عامل سياسي، عامل اجتماعي، عامل شخصي، نارساييهاي قانوني، عامل قضايي که اين عوامل ميتواند اين پديده را هم افزايش دهد و هم کاهش دهد.و سياستهاي اسلام در راستاي سرقت و ديدگاهي جامعه شناختي، اين هر دو ديدگاه، تأکيد به عوامل فوق دارند. حکومت اسلامي مسووليت دارد تا زمينه فعاليت و کار را براي شهروندان يک کشور فراهم نموده و مردم آن کشور مشغول به کار گردد تا ميزان ارتکاب به سرقت، کاهش يابد.
مقدمه
لفظ سرقت از ماده «سَرَقَ» به معنای «دزدیدن» است. و مصدر آن سرقه است و استراق سمع به معنای دزدانهگوش کردن، از همین کلمه ساخته شده است. سرقت در اصطلاح حقوق جزا در ماده 197 قانون مجازات اسلامی سرقت چنین تعریف شده است: «ربودن مال دیگری به طور پنهانی». توضیح این تعریف تنها شامل سرقت حدی میشود، اما اگر به جای قید «به طور پنهانی» از قید «به طور متقلبانه» استفاده شود شامل سرقت حدی و تعزیری میشود که در این صورت سرقت یعنی «ربودن مال منقول متعلق به دیگری به طور متقلبانه» در فقه، تعریف مشخص از سرقت ارائه نشده است، ولی شرایط وجوب و اجرای حد سرقت بیان گردیده.
سرقت در کشور ما انواع مختلفی دارد که معمولا به سرقتهای حدی و تعزیری تقسیم می شود . سوالی که برای بیشتر مردم پیش می آید این است که چرا دست سارقین قطع نمیشود؟
مگر احکام اسلام در قوانین کیفری ما نیامده است؟
سرقت یکی از جرایمی است که ارتکاب آن در جامعه آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است و شاید به همین دلیل است که در هر روز که صفحه حوادث روزنامه ها را ورق می زنیم با انواع و اقسام سرقت ها و سبک های جدید برای ربودن اموال مردم مواجه می شویم که در همین اطراف ما به وقوع می پیوندد و ما از آنها بی خبریم.
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
تاريخچه سرقت
تعریف جرم سرقت
ربودن
مال
تعلق به غیر
به طور پنهانی
علل وانگیزه های سرقت
علل وانگیزه های روانی،عاطفی سرقت
علل اجتماعی – اقتصادی سرقت
منابع
خرید
